Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Sligro

Door ABM Financial News op 20 oktober 2022 10:40 | Views: 2.670

Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Sligro
Beeld: Sligro Food Group

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor Sligro Food Group verlaagd van 23,50 naar 18,00 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van de bank.

Degroof Petercam gaf daarin aan dat de omzet van het groothandels- en foodservicebedrijf in het derde kwartaal hoger uitkwam dan de taxaties van de bank, voornamelijk dankzij de operaties in België.

Degroof Petercam stelde verder dat de outlook voor dit jaar hout snijdt, maar bleef ten aanzien van 2023 zeer voorzichtig en ook voor dit jaar is de bank gereserveerd. Voor dit jaar zit Degroof met de verwachting voor de EBITDA nu onder de consensus: 147 om 151 miljoen euro. Voorheen ging de bank uit van 158 miljoen euro. Voor volgend jaar verwacht Degroof Petercam een EBITDA van 153 miljoen euro tegen eerder 165 miljoen euro.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Sligro donderdag 5,4 procent lager op 14,16 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.