Beursblik: KPN laat outlook 2023 varen

Door ABM Financial News op 26 oktober 2022 09:45 | Views: 3.323

Beursblik: KPN laat outlook 2023 varen
Beeld: KPN

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het derde kwartaal van dit jaar goed gepresteerd, maar het schrappen van de outlook voor 2023 is wel een minpunt. Dit oordeelde analist David Vagman van ING woensdag.

KPN boekte een EBITDA na leases van 618 miljoen euro. Dat is 1,1 procent hoger dan waar de consensus op rekende. Ook de omzet was een procent beter dan verwacht, aangejaagd door sterk verbeterde resultaten in het zakelijke segment. De consumentendivisie presteerde volgens Vagman volledig in lijn met de verwachtingen.

De analist merkte op dat de in juli verhoogde outlook voor 2022 woensdag door KPN werd gehandhaafd, hetgeen hij geen verrassing noemde, maar negatief is dat KPN de outlook voor 2023 liet varen. 

KPN zal bij publicatie van de jaarcijfers meer inzicht geven in de verwachtingen voor volgend jaar. "De enige hint die KPN gaf, is dat het telecombedrijf verwacht dat het EBITDA-resultaat na leases licht zal groeien met het oog op de huidige inflatie en energiekosten", aldus Vagman. De analist merkte op dat de analistenconsensus voor volgend jaar nog uitgaat van een groei met 2,5 procent tot 2.461 miljoen. “Dit impliceert dat de consensus met 1,5 procent omlaag moet voor de EBITDA na leases in 2023.”

Ook werden de verwachtingen voor de capex-investeringen en vrije kasstroom voor 2023 niet gehandhaafd, zo merkte de analist op.

ING handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 2,50 euro. Het aandeel KPN leverde woensdag 2,0 procent in op 2,65 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
suskewiet
0
Na al die jaren op 2,5 euro

De stoelendans uit het verleden heeft het kapitaal op gesoupeerd
jan de vakman
0
Gewoon een mooie prestatie, onder deze omstandigheden, afkatten is een koud kunstje!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.