Europese kunstmestfabrikanten herstarten productie

Door ABM Financial News op 1 november 2022 14:18 | Views: 5.070

Europese kunstmestfabrikanten herstarten productie
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Europese fabrikanten van kunstmest herstarten hun productieprocessen, nadat de gasprijzen recent een scherpe daling lieten zien.

Eén van de grootste in de Europese sector en ook wereldwijd, Yara, gaf aan dat het nu weer 65 procent van de productiecapaciteit benut, terwijl over het grootste deel van de tweede jaarhelft de productie was teruggebracht naar nipt meer dan een derde van de capaciteit.

CRU International, een onderzoeksbureau op het gebied van grondstoffen, stelde dat de ontwikkeling bij Yara representatief is voor de Europese kunstmestsector.

Momenteel draait de Europese kunstmestsector op ongeveer 63 procent van de totale capaciteit, tegen 37 procent begin oktober.

De gasprijzen liet als gevolg van het tot nog toe relatief milde winterweer een scherpe daling zien van bijna 350 naar 125 euro per megawattuur. Dat is nog wel altijd hoger dan voor de oorlog in Oekraïne begon.

De hoge gasprijzen vielen vooral voor makers van kunstmest lastig door te berekenen aan klanten, waardoor de producenten de productie stil legden. Bij die productie wordt nog een andere tegenwind ervaren: minder vraag. Ook de chemische sector en de staalindustrie merken dit. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
jan de vakman
0
Dit betekent natuurlijk wel, dat, als ook de metaal smelters opstarten en de chemie, de gasprijs zeer snel 30% hoger noteert!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.