Kretinsky hoeft geen bod op PostNL te doen

Door ABM Financial News op 24 november 2022 09:00 | Views: 5.672

Kretinsky hoeft geen bod op PostNL te doen
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) Daniel Kretínský heeft zijn belang in PostNL vergroot tot boven de 30 procent, maar dit betekent niet dat hij een overnamebod moet uitbrengen.

Kretínský heeft volgens de AFM inmiddels een belang van 31,40 procent in PostNL. Daarvan wordt 29,90 procent middellijk reëel gehouden en 1,50 procent middellijk potentieel.

In een reactie tegenover ABM Financial News laat een woordvoerder van PostNL weten dat het belang boven de 30 procent uitkomt, omdat PostNL recent aandelen heeft ingekocht en ingetrokken. "Het stemrecht blijft onder de 30 procent", aldus de woordvoerder. Hierdoor is Kretínský niet verplicht om een bod te doen. 

PostNL trok enkele dagen geleden 25,7 miljoen eigen aandelen in. Deze aandelen zijn ingekocht als onderdeel van de eerste tranche van het aandeleninkoopprogramma dat op 1 maart 2022 is gestart en op 25 mei 2022 is afgerond. Als gevolg hiervan bestaat het geplaatste kapitaal van PostNL per 22 november uit 487.530.628 gewone aandelen.

Of er signalen zijn dat Kretínský wel bereid is tot een bod op de onderneming, daar liet de woordvoerder zich niet over uit. "Deze vraag moet aan Kretínský worden gesteld. Wij weten alleen dat hij zoekt naar kansen in e-commerce en dat hij onze strategie actief steunt."

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
DeWalt
0
Door de 7,3mln potentieel aangehouden aandelen blijft hij na intrekken 25mln aandelen net onder de 30%…

Waarschijnlijk 11 september (11mln omzet met grote naveiling) verkocht (aan een gelieerde partij?) om het verplichte bod te voorkomen…
[verwijderd]
0
kwestie van geduld. De shorters zullen er als eerste uitstappen. Daarna bod en zo vlak voor de feestdagen. Verhagen kan dan met opgeheven hoofd naar functie elders.
Erik9400
0
Zijn ze ingetrokken zodat hij niet boven de 30% komt of zijn ze i.o.m. K ingetrokken en spelen ze spelletje samen?

ING speelt met koersdoel/analyse ook een dubieuze rol als belangrijkste werkgever HV

Al met al stinkt het allemaal dus dan speelt er echt iets ;-)
Spoorman
0
quote:

Johanna schreef op 24 november 2022 09:20:

kwestie van geduld. De shorters zullen er als eerste uitstappen. Daarna bod en zo vlak voor de feestdagen. Verhagen kan dan met opgeheven hoofd naar functie elders.
Opgeheven hoofd?
Zonder corona was dit aandeel al lang een pennystock.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront