Morgan Stanley haalt Shell van kooplijst

Door ABM Financial News op 23 januari 2023 09:28 | Views: 11.246

Morgan Stanley haalt Shell van kooplijst
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft maandag het advies voor Shell verlaagd van Overwogen naar Gelijkgewogen, terwijl het koersdoel van 29,22 naar 27,67 pond ging. Dit bleek uit een sectorrapport van de Amerikaanse bank.

Na de cijfers over het derde kwartaal, verhoogde Shell net als sectorgenoot BP het dividend, terwijl in de afgelopen vier kwartalen 10 procent van de eigen aandelen werden teruggekocht. Morgan Stanley denkt dat Shell deze plannen wil vasthouden.

De Amerikaanse zakenbank verwacht dat Shell in de komende jaren een operationele kasstroom van 46 tot 49 miljard dollar per jaar kan realiseren bij een vrije kasstroom van 21 tot 24 miljard dollar. De bank houdt hierbij al rekening met een verhoging van de capex-investeringen in 2023 en de belastingen op overwinsten, de zogeheten windfall tax.

Hoewel Morgan Stanley ruimte ziet voor Shell om aandeelhouders nog beter te belonen, zijn de opties minder groot dan bij concurrent BP. Bovendien houdt de consensus al rekening met een forsere dividendgroei voor Shell en niet bij BP. Daarom vindt Morgan Stanley een koopadvies voor Shell niet meer op zijn plaats. BP blijft volgens Morgan Stanley wel koopwaardig.

Het aandeel daalde vanochtend in Amsterdam tot een procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
maarten030
1
Persoonlijk blijf ik Shell lastig vinden. Enerzijds denk ik dat de grootste piek is geweest in de olieprijs, anderzijds is het een betaalbaar aandeel dat winstgevend is. Voorlopig blijf ik nog even weg.
jan de vakman
2
Ik blijf shelletje gewoon trouw, want de energie markt blijft nog jaren krap, of er moeten wonderen gaan gebeuren met energie opslag systemen, zolang dat nog niet aan de orde is, blijven de prijzen hoog en daarmee ook de winsten en die giga eigen aandelen inkoop moet zich dan toch gaan vertalen in veel hoger dividend en oplopende koers, omdat je de buit met steeds minder aandeelhouders hoeft te delen!!
crxl
2
Beste mensen, je gaat toch niet Shell in de verkoop doen ?
Kwartaaldividend is altijd het beste,
dat mag/moet wel worden verhoogd, dat is waar.
Verder zijn ze vol bezig met duurzaam, groen en noem al deze termen maar op.
Lekker in depot laten zitten, is mijn advies.
Dividend Collector
1
Shell verdient samen met Aperam en Unilever een plekje in een mooie kwartaaldividendportefeuille!
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.