Sterke groei LVMH

Door ABM Financial News op 26 januari 2023 18:07 | Views: 5.174

Sterke groei LVMH
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton is in 2022 aanzienlijk gegroeid in alle segmenten, ondanks de economische en geopolitieke onzekerheden wereldwijd. Dit meldde het Franse luxeconcern donderdag nabeurs.

"De groep heeft opnieuw een aanzienlijke groei in omzet en winst geboekt", zei CEO Bernard Arnault in een toelichting. "Wij zien 2023 met vertrouwen tegemoet, maar blijven waakzaam vanwege de huidige onzekerheden", aldus de topman.

LVMH rekent erop dat het de groei in 2022 dit jaar een vervolg kan geven. De maand januari is in ieder geval goed begonnen.

In 2022 steeg de omzet van LVMH met 23 procent op jaarbasis, van 64,2 miljard naar 79,2 miljard euro. Onder de streep bleef een nettowinst van 14,1 miljard euro over, 17 procent meer dan de ruim 12 miljard euro in 2021.

LVMH boekte in elk segment een dubbelcijferige omzetgroei in 2022, ook op autonome basis. De winstontwikkeling was bij de meeste divisies ook sterk, uitgezonderd parfums en cosmetica, waar de terugkerende operationele winst met 3 procent daalde.

In Europa, Japan en de Verenigde Staten wist LVMH sterk te groeien. In Azië stabiliseerde het resultaat vanwege de ontwikkelingen rond de coronapandemie in China.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Wildboy11
1
Tjaaaaaa, van het geld dat ze van de gewone burger afnemen kan het elitair gezelschap flink wat meer luxe artikelen kopen, menig iemand kan de verwarming nog niet meer aanzetten, Nederland op zijn best.
jan de vakman
0
Ja, Wildboy11, de topmiljardairs hebben in Davos natuurlijk wel gezegd, ga ons belastingtechnisch maar eens flink harder aanpakken, dan houden ze nog genoeg over om met goud doorstikte kleding rond te lopen!!
[verwijderd]
0
18.31 – Luxeconcern LVMH had boerenjaar: “Aanzienlijke groei in omzet en winst”

LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) is in 2022 aanzienlijk gegroeid in alle segmenten, ondanks de economische en geopolitieke onzekerheden wereldwijd. Dit meldde de Franse onderneming vandaag nabeurs.

.In 2022 steeg de omzet van LVMH met 23 procent op jaarbasis, van 64,2 miljard naar 79,2 miljard euro. Onder de streep bleef een nettowinst van 14,1 miljard euro over, 17 procent meer dan de ruim 12 miljard euro in 2021.
.
.LVMH boekte in elk segment een dubbelcijferige omzetgroei in 2022, ook op autonome basis. De winstontwikkeling was bij de meeste divisies ook sterk, uitgezonderd parfums en cosmetica, waar de terugkerende operationele winst met 3 procent daalde.

.In Europa, Japan en de Verenigde Staten wist LVMH sterk te groeien. In Azië stabiliseerde het resultaat vanwege de ontwikkelingen rond de coronapandemie in China.

“De groep heeft opnieuw een aanzienlijke groei in omzet en winst geboekt”, zei CEO Bernard Arnault in een toelichting. “Wij zien 2023 met vertrouwen tegemoet, maar blijven waakzaam vanwege de huidige onzekerheden”, aldus de topman.

media.businessam.be/GettyImages-12465...
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.