Amerikaanse olievoorraden blijven stijgen

Door ABM Financial News op 1 februari 2023 16:36 | Views: 4.610

Amerikaanse olievoorraden blijven stijgen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week opnieuw gestegen, waar een gelijke hoeveelheid was verwacht. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 27 januari stegen de voorraden ruwe olie met 4,1 miljoen vaten tot 452,7 miljoen stuks. 

De benzinevoorraden liepen op met 2,6 miljoen vaten tot 234,6 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel groeiden met 2,3 miljoen vaten tot 117,6 miljoen stuks.  

Er was vooraf gerekend op een stabiele voorraad ruwe olie, 0,9 miljoen meer vaten benzine en 1,0 miljoen minder vaten stookolie en diesel.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 85,7 procent. Dat was een week eerder 86,1 procent.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Dr. Watson
0
Een stijging van 4.1 mln vaten deze week is niets byzonders. De olievoorraden stegen omdat de olie import op een hoger niveau dan gebruikelijk lag - 7.3 mln vaten/dag deze week tegen gemiddeld 6.6 mln vaten/dag over de laatste 4 weken. Op week basis is dit een verschil van 7 * (7.3-6.6) = 4.2 mln extra vaten.
jan de vakman
1
Je kan zien dat in amerika ook veel zuiniger omgesprongen wordt met alle 3 de brandstoffen, onnodig gebruik wordt volkomen uitgefaseerd!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.