Tech neemt voortouw op verdeeld Wall Street

Door ABM Financial News op 2 februari 2023 19:33 | Views: 3.790

Tech neemt voortouw op verdeeld Wall Street
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteren donderdag verdeeld met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 wint 1,5 procent op 4.181,39 punten, de Dow Jones index daalt 0,3 procent op 34.012,37 punten en de Nasdaq noteert liefst 3,3 procent hoger op 12.202,48 punten.

Woensdag sloten de aandelenbeurzen op Wall Street al in de plus na het rentebesluit van de Federal Reserve en met name het commentaar van voorzitter Jerome Powell.

Volgens valutaspecialisten van Monex Europe was Powell voorzichtig optimistisch en bevestigde dit de marktverwachting "dat renteverlagingen voor de tweede helft van het jaar vast op tafel liggen."

ING gaat ervan uit dat de beleidsrente in mei zal pieken, om vervolgens in de tweede helft van dit jaar wel degelijk te worden verlaagd. De Amerikaanse tienjaarsrente noteert donderdagavond op 3,385 procent en de tweejarige variant op 4,100 procent.

Techaandelen als Meta trekken vandaag de kar.

Nigel Green van De Vere Group ziet een opleving, nadat groeiaandelen in 2022 nog werden gedumpt.

"Ten eerste zijn de waarderingen van tech- en andere groeiaandelen momenteel laag, na de eerdere rotatie naar waardeaandelen. En ten tweede heeft de inflatie blijkbaar gepiekt en zullen de rentetarieven stabiliseren, wat een belangrijk obstakel voor tech-aandelen wegneemt."
 
De wekelijkse nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS daalden afgelopen week licht, met 3.000 tot 183.000. Er was een toename tot 195.000 voorspeld door economen.

De Amerikaanse fabrieksorders stegen met 1,8 procent in december, waar een toename met 2,0 procent was voorspeld.

De euro/dollar noteert donderdagavond op 1,0922, nadat de Europese Centrale Bank liet doorschemeren dat er meer renteverhogingen in het verschiet liggen. Dat leek de valutamarkten niet te verrassen. WTI-olie wordt een half procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Aandelen Meta Platforms stijgen donderdag ruim 27 procent. De inkomsten waren afgelopen kwartaal sterker dan verwacht, en ook de vooruitblik was iets boven verwachtingen. Bovendien kondigde het bedrijf van oprichter Mark Zuckerberg een aandeleninkoop van 40 miljard dollar aan.

Harley-Davidson wint 9,5 procent, nadat de fabrikant van motorfietsen solide kwartaalcijfers rapporteerde, dankzij een goede vraag.  

Eli Lilly boekte een hoger dan verwachte winst en omzet. Het aandeel daalt toch 5,5 procent. Merck boekte een kleine omzetgroei in het afgelopen kwartaal en daalt 4,5 procent. Honeywell verliest een half procent, nadat de omzetgroei tegenviel.

Bed Bath & Beyond wint donderdag bijna 19 procent, hoewel het bedrijf een rentebetaling op obligaties moest verzaken.  

Tenax Therapeutics kreeg een patent toegewezen en het aandeel stijgt liefst 64 procent.

Nabeurs verschijnen resultaten van Alphabet, Amazon, Ford, Gilead, Qualcomm, Starbucks en Apple. Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.