Analisten verwachten opnieuw winsthalvering ArcelorMittal

Door ABM Financial News op 8 februari 2023 14:53 | Views: 5.768

Analisten verwachten opnieuw winsthalvering ArcelorMittal
Beeld: ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft in het vierde kwartaal van 2022 vermoedelijk veel minder winst behaald. Dit verwachten 10 analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van de staalreus.

De analisten rekenen gemiddeld op een EBITDA in het vierde kwartaal van 1,26 miljard dollar. Dat zou een ruime halvering zijn van de 2,7 miljard dollar in het derde kwartaal van dit jaar, wat toen ook grofweg een halvering was ten opzichte van 5,2 miljard dollar in het tweede kwartaal.

In het vierde kwartaal van 2021 lag de EBITDA zelfs op 5,1 miljard dollar.

Daarnaast mikken de analisten voor het afgelopen kwartaal op een nettowinst van 358 miljoen dollar en een winst per aandeel van 0,38 dollar.

JPMorgan gaat voor het vierde kwartaal uit van een EBITDA van circa 1 miljard dollar. De zakenbank schreef de afname van het resultaat toe aan de combinatie van vooral lagere prijzen en volumedalingen, maar ook aan hogere kosten. De bank verwacht bij de kwartaalcijfers op donderdag geen aankondiging voor een aanvullende aandeleninkoop.

Barclays verlaagde in januari van dit jaar al de ramingen voor het operationeel resultaat (EBITDA) voor heel 2022 naar 14,1 miljard dollar tegen eerder 14,5 miljard dollar. Deze bank heeft het advies op Overwogen staan met een koersdoel van 35,00 euro.

ArcelorMittal opent op 9 februari de boeken over het vierde kwartaal.

Het aandeel ArcelorMittal noteerde woensdagmiddag op een vlak Damrak 0,2 procent lager op 27,41 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
jan de vakman
0
Bij Dalm zijn de prijzen weer aan het stijgen en gaat veel voorraad op transport, china zal de markt wel stevig op doen veren en als Joetje niet met spoed die krakkemikkerige infra gaat vernieuwen, dan zakken ze binnenkort, door de helft van hun bruggen heen!!
jan de vakman
1
Ook bij rvs spreekt Dalm een duidelijk andere taal, dan deze bankmannetjes, rvs is al 2x 10% in prijs verhoogt, ik denk dat de vooruitzichten stukken fleuriger worden, door de veel lagere gasprijs!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.