Acomo kondigt recorddividend aan

Door ABM Financial News op 21 februari 2023 07:49 | Views: 14.866

Acomo kondigt recorddividend aan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Acomo heeft in 2022 de omzet en winst zien aantrekken tot recordniveaus, terwijl de schulden significant werden teruggebracht. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de handelsonderneming in specerijen, noten, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten.

In het afgelopen jaar steeg de omzet met 13 procent tot ruim 1,4 miljard euro. De EBITDA steeg met 7 procent van 101,3 miljoen euro in 2021 tot 108,4 miljoen euro afgelopen jaar, ondanks uitdagende marktomstandigheden, inflatiedruk en geopolitieke instabiliteit. Specerijen en Noten, het meest winstgevende segment, noteerde het op één na succesvolste jaar in de geschiedenis van de divisie, aldus Acomo.

Onder de streep restte een nettowinst van 54,9 miljoen euro. Dit was in 2021 nog 54,0 miljoen euro. De gecorrigeerde winst per aandeel steeg met 3 procent op jaarbasis tot 2,07 euro.

"Gezien de sterke prestaties in alle segmenten en de gedaalde schuldratio, zijn we zeer verheugd om een recorddividend voor 2022 te kunnen aankondigen", aldus CEO Kathy Fortmann. Acomo stelde een slotdividend van 0,80 euro per aandeel voor, waardoor het totale dividend over 2022 uitkomt op 1,25 euro per aandeel. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van de 0,60 euro per aandeel die over 2021 werd uitgekeerd.

De schuldratio kwam eind december uit op 2,7. Dit was eind 2021 nog 3,2 keer.

Verder maakte Acomo bekend dat een financieringsovereenkomst werd verlengd tegen verbeterde voorwaarden. Hiermee werd de bestaande doorlopende kredietfaciliteit verhoogd van 345 naar 420 miljoen euro en werd de termijnlening verlengd tot 2027.

Outlook

De activiteiten aan het begin van 2023 waren in lijn met het vorige jaar, aldus Acomo. "Gezien de aard van de activiteiten van de groep is het niet mogelijk om marktontwikkelingen of resultaten van  te voorspellen", aldus het bedrijf.

Op vrijdag 21 april houdt Acomo een algemene aandeelhoudersvergadering.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
jan de vakman
0
Jaren geleden heb ik Acomo in de porto gehad. toen ging hij 0,70 ex dividend en sávonds stond hij al weer op een stuiver winst, dat was best leuk!!
GroteVriendelijkePrutser
0
Nooit verdiept in dit bedrijf, maar als je ergens in 2010 was ingestapt had je toch een mooie rit gemaakt. Nondeju.

Achteraf gezien is het nu een duur aandeel. Maar wel een mooi bedrijf.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.