'PostNL geeft winstwaarschuwing af'

Door ABM Financial News op 27 februari 2023 07:55 | Views: 10.452

'PostNL geeft winstwaarschuwing af'
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft een winstwaarschuwing afgegeven voor 2023. Dit stelde analist David Kerstens van Jefferies maandag.

Kerstens merkte op dat de EBIT in het afgelopen vierde kwartaal 5 procent hoger uitviel dan waar de consensus op mikte, maar dat de nieuwe outlook voor 2023 circa 43 procent onder de consensus uitvalt, mede door de hogere kosten en het verlies van marktaandeel in Pakketten.

Kerstens wees onder meer op de 9,5 procent hogere lonen en de verwachting dat de pakketvolumes met enkele procenten dalen en de briefpostvolumes met 8 tot 10 procent. Wel vallen de pensioenkosten 75 miljoen euro lager uit, maar daar hield de consensus volgens Jefferies al rekening mee. Ook is in de outlook een reservering van 20 miljoen euro meegenomen, vanwege het schrappen van 200 tot 300 voltijdbanen.

In heel 2022 viel de EBIT 73 procent lager uit dan een jaar eerder op 84 miljoen euro. Kerstens merkte op dat PostNL in de eerste instantie nog mikte op 210  tot 240 miljoen euro, voordat deze outlook werd verlaagd.

Jefferies heeft een Houden advies op PostNL met een koersdoel van 1,70 euro. Het aandeel sloot vrijdag op 1,82 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
Jan Diederick
0
Verlaten
0
Laatste strohalmen zijn ook weg. Hoge dividend en de aandelen inkoop. Koers zal zich gaan bewegen naar een bandbreedte van 1,20 - 1,40. En dat is dan netjes gewaardeerd voor een aandeel waar alle hoop en fantasie uit gehaald is vandaag.
Drdredederde
1
Waar ik met mijn pet niet bij kan:

Duizenden pakketbezorgers extra in dienst bij PostNL

Zoveel mogelijk mensen met een vast dienstverband

25 augustus 2022 15:00

Den Haag, 25 augustus 2022 - PostNL neemt de komende jaren duizenden pakketbezorgers extra zelf in dienst. Het bedrijf geeft daarmee een impuls aan drie cruciale elementen van zijn werkwijze: zoveel mogelijk vaste dienstverbanden, duurzame samenwerkingsverbanden en klimaatvriendelijke bezorging. Het doel is dat op termijn minimaal de helft van alle pakketten in Nederland wordt bezorgd door pakketbezorgers die in dienst zijn bij PostNL. Dat zijn nu 1.900 mensen en dat gaat naar ongeveer 6.000.

En nu dus weer mensen ontslaan????
Engel
0
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.