ING verhoogt koersdoel ArcelorMittal

Door ABM Financial News op 1 maart 2023 13:29 | Views: 7.181

ING verhoogt koersdoel ArcelorMittal
Beeld: ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor ArcelorMittal verhoogd van 39,00 naar 40,00 met handhaving van het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de bank.

ING heeft de taxaties voor het staalbedrijf na de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal herzien. Het laatste kwartaal van vorig jaar lijkt duidelijk het dieptepunt te zijn geweest, aldus de analisten.

De bank was in het rapport ook zeer te spreken over de blootstelling van ArcelorMittal aan een aantal herstellende staalmarkt, zoals die in Europa. De staalreus denkt dit jaar meer staal te kunnen verschepen dan de markt groeit.

De sterke balans van de onderneming biedt volgens ING daarnaast nog altijd voldoende ruimte om de aandeelhouder een aantrekkelijke beloning te bieden.

Het aandeel ArcelorMittal noteerde woensdag op een groen Damrak 3 procent hoger op 29,30 euro. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
jan de vakman
0
De metalen hebben de wind mee op het ogenblik, China heropend, de europese gasprijs zakt door alle bodems, Dalm heeft de oud ijzerprijs opnieuw verhoogt!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront