De Tijd: Delhaize wil alle 128 eigen winkels verzelfstandigen

Door ABM Financial News op 7 maart 2023 09:05 | Views: 8.117

De Tijd: Delhaize wil alle 128 eigen winkels verzelfstandigen
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) Delhaize wil al zijn 128 eigen winkels overdragen aan zelfstandigen. Dit schreef zakenkrant De Tijd dinsdagochtend op basis van bronnen.

De 15.000 personeelsleden veranderen daarmee van werkgever. 

Delhaize zegt volgens De Tijd in een persbericht dat alle werknemers hun baan behouden. Ze behouden ook hun lonen en arbeidsvoorwaarden, zegt het bedrijf.

De winkels in het groothertogdom Luxemburg blijven wel in eigen beheer.

Op maandag werd al bekend dat Delhaize de vakbonden had uitgenodigd voor een vergadering om het toekomstperspectief te bespreken. Toen werd al gevreesd voor een verkoop van de winkels aan zelfstandige ondernemers.

Moederbedrijf Ahold kondigde vorige maand aan meer kosten te willen besparen. Delhaize meldde daarop de cao te willen aanpassen om het personeel flexibeler te kunnen inzetten. Dit leidde tot stakingen in de magazijnen van Delhaize.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
tmark
0
Toch best heftig nieuws dit hoor, zeker in tijden van hoge looneisen en sterker staande vakbonden.

Dit wordt een clash!
Branco P
1
quote:

tinybolus schreef op 7 maart 2023 09:57:

Toch best heftig nieuws dit hoor, zeker in tijden van hoge looneisen en sterker staande vakbonden.

Dit wordt een clash!
Denk dat er veel ondernemers zijn die de business naar zich toe willen trekken. En kleine bedrijfjes hebben juist minder met vakbonden en looneisen te maken, ze kunnen makkelijker onder de radar blijven. Dus ik denk dat je het juiste argument aanhaalt, maar welke clash je precies bedoelt is mij niet precies duidelijk. Als ik AD was geweest had ik het proces van overdracht aan de zelfstandig ondernemers over een langere periode en meer onder de radar proberen door te voeren, dus juist wel netjes van ze om het zo te doen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.