Video: hoge marge en geen concurrentie voor nieuw medicijn Pharming

Door ABM Financial News op 28 maart 2023 07:09 | Views: 10.956

Video: hoge marge en geen concurrentie voor nieuw medicijn Pharming
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Het vorige week door de Amerikaanse FDA goedgekeurde Joenja, de naam waaronder leniolisib in de Verenigde Staten op de markt zal worden gebracht, heeft meer potentie dan Ruconest en zorgt voor een heuse transformatie van Pharming. Dit zei CEO Sijmen de Vries van Pharming voor de camera van ABM Financial News.

"We worden echt op dit moment een bedrijf met een serieuze footprint", zei De Vries.

Pharming kreeg vrijdag goedkeuring van de Amerikaanse FDA voor leniolisib voor de behandeling van APDS bij volwassen en pediatrische patiënten van 12 jaar en ouder.  

Er is geen concurrentie voor Pharming voor de behandeling van deze zeldzame ziekte. Momenteel schat het biotechbedrijf dat er ruim 1.500 patiënten wereldwijd zijn, waarvan Pharming er inmiddels ongeveer 500 heeft geïdentificeerd.

De kosten voor de behandeling zijn 750 dollar per pil, of 45.000 dollar per fles. Dat brengt de prijs voor een jaar behandeling van een patiënt op 547.000 dollar. Wat de prijs in Europa wordt, is nog niet bepaald, maar Pharming schat dit op 60 of 70 procent van de Amerikaanse prijs.

De vergunningaanvraag voor leniolisib bij het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik van het Europees Geneesmiddelenbureau EMA wordt momenteel beoordeeld. Pharming verwacht dat het CHMP zijn advies in de tweede helft van 2023 zal uitbrengen. Analisten van Van Lanschot Kempen achten de kans heel groot dat ook hier groen licht wordt gegeven.

Bovendien hebben producten voor dergelijke zeldzame ziekten een vrij hoge brutomarge, aldus De Vries.

Klik hier voor: hoge marge en geen concurrentie voor nieuwe medicijn Pharming

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
wiegveld
0
Sijmen vertelt t niet goed.
Zijn brutoprijs vertelt hij, maar het zou moeten gaan om de kale verkoopprijs. in USA krijgen de tussenpartijen veel marges.
In de EU landen moet overal worden onderhandeld over de prijzen van dit soort middelen.
Dan moet de waarde voor de patient duidelijk zijn en op basis van een rapport van een overheidsinstantie wordt er een prijs berekend en worden onderhandelingen gestart.
Ooit kennen we de echte omzet.
Succes met vinden van 1000 spelden in een hele grote hooiberg Pharming!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront