Video: tegenvallende orderinstroom ASML geen probleem

Door ABM Financial News op 19 april 2023 12:09 | Views: 5.985

Video: tegenvallende orderinstroom ASML geen probleem
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De tegenvallende onderinstroom van ASML is geen probleem. Dit zegt analist Jos Versteeg van Insinger Gilissen woensdag voor de camera tegen ABM Financial News.

"Met een orderboek dat twee keer de omvang is van de verwachte omzet voor dit jaar, is dat geen enkel probleem. De vraag overtreft nog altijd ruim het aanbod", merkt de analist op.

De orderinstroom bedroeg 3,75 miljard euro, waarvan 1,6 miljard euro voor EUV. Er was gemiddeld door analisten gerekend op 5,5 miljard euro. 

In het vierde kwartaal was de orderinstroom nog 6,3 miljard euro en in het derde kwartaal kwam er voor 8,9 miljard euro aan orders binnen in Veldhoven.

De overige kwartaalcijfers van ASML waren vanochtend beter dan verwacht, "maar dat zegt weinig", aldus Versteeg, die zijn Aanbevolen advies voor het aandeel handhaaft.

Klik hier voor: tegenvallende orderinstroom ASML geen probleem

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Lord Apollyon
0
Is dat die analist die Shell uit de portefeuille verwijderde toen de koers rond de €12 stond?
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.