Brill positief over rest van dit jaar

Door ABM Financial News op 4 mei 2023 18:02 | Views: 2.192

Brill positief over rest van dit jaar
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) Brill is positief over de vooruitzichten voor dit jaar na een solide jaarstart. Dit meldde de uitgever donderdag nabeurs in een trading update.

Het bedrijf kende vorig jaar problemen met zijn hoofddistributeur Turpin, dat fulfilmentdiensten leverde voor een deel van Brill's tijdschriften en boekenportfolio.

De logistiek lijkt weer te normaliseren, zei CEO Peter Hendriks donderdag in een toelichting.

In het eerste kwartaal kwam de omzet uit conform de verwachting van Brill, waarbij de opbrengsten uit e-books blijven groeien en die uit gedrukte boeken weer terugkeert naar normale niveaus "door de overgang naar onze nieuwe distributiepartners", aldus het bedrijf.

Verder zijn er positieve tekenen in de DACH-regio, oftewel Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, aldus Brill, wat een mogelijk herstel van de boekenmarkt aangeeft in een zeer belangrijke regio voor het bedrijf.

Verder ontwikkelen de brutomarge en de operationele kosten zich zoals verwacht, aldus het bedrijf.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.