Omzet Bayer licht omlaag

Door ABM Financial News op 11 mei 2023 09:52 | Views: 4.113

Omzet Bayer licht omlaag
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Bayer heeft over het eerste kwartaal de omzet op jaarbasis licht zien afnemen en het resultaat in belangrijke mate zien dalen. Dit bleek donderdag uit cijfers van de Duitse farmareus, die van een traag begin van 2023 sprak.

De omzet daalde, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten, met 1,1 procent naar 14,4 miljard euro.

De EBITDA voor bijzondere posten daalde met 14,9 procent tot 4,5 miljard euro. De bijbehorende marge lag op 31,1 procent. Dit was een jaar eerder nog 35,9 procent.

De kernwinst per aandeel kwam 16,4 procent lager uit op 2,95 euro bij een nettowinst van 2,2 miljard euro, inclusief niet-voortgezette activiteiten. Een jaar eerder bedroeg de winst 3,3 miljard euro.

De vrije kasstroom was negatief met 4,1 miljard euro. Over het eerste kwartaal van vorig boekjaar was deze post 1,2 miljard euro negatief.

Outlook

Het bedrijf uit Leverkusen bevestigde de eerder geformuleerde outlook en verwacht voor 2023 nog altijd een omzet gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten van 51 tot 52 miljard euro, een EBITDA voor bijzondere posten en gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten van 12,5 tot 13,0 miljard euro, een kernwinst per aandeel van 7,20 tot 7,40 euro en een vrije kasstroom van circa 3,0 miljard euro.

Wel waarschuwde Bayer vermoedelijk aan de onderkant van deze bandbreedtes uit te zullen komen. 
 
Het aandeel daalde donderdagochtend met 4,8 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.