Aandeelhoudersvergadering Shell stemt vrijwel overal mee in

Door ABM Financial News op 23 mei 2023 16:08 | Views: 6.262

Aandeelhoudersvergadering Shell stemt vrijwel overal mee in
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van Shell hebben dinsdag met bijna alle agendapunten ingestemd, met uitzondering van één punt, zoals de board ook had gevraagd. 

Dit betekent onder meer dat de aandeelhouders akkoord zijn gegaan met de benoeming van Wael Sawan als CEO. Ook andere voorgestelde benoemingen en herbenoemingen werden goedgekeurd, net als het remuneratiebeleid.

Het enige waar wel tegen werd gestemd, is agendapunt 26, dat door een groep aandeelhouders onder leiding van Follow This op de agenda werd gezet. Daarin werd opgeroepen dat Shell sneller dan het zelf van plan is, de CO2-uitstoot zal terugdringen. 

De board van Shell riep aandeelhouders unaniem op om tegen punt 26 te stemmen, omdat dit niet in het belang van de onderneming en de aandeelhouders is. Toch stemde iets meer dan 20 procent voor deze resolutie.

Tijdens de vergadering legde CEO Sawan uit welke vorderingen Shell maakt en waarom de door Shell gekozen strategie de juiste is.

De vergadering werd aanvankelijk verstoord door klimaatactivisten die onder meer de sluiting van Shell eisten. Pas toen deze activisten uit de zaal waren verwijderd, wat circa een uur kostte, kon voorzitter Andrew Mackenzie de vergadering herstarten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
jan de vakman
6
Het zou heel fijn zijn, dat die rebellen een cursusje economie gaan doen, dan kunnen ze zich voortaan constructiever en daarmee groener opstellen, ons klimaat zal er wel bij varen!!
G.errit@
1
We hebben juist meer CO2 nodig, dit is een onschuldig gas net zoals stikstof we ademen het gewoon in en uit het is stom hier nog een euro aan te spenderen.
De lucht bestaat voor 0.03% uit CO2 en waarvan 96% door de natuur zelf word geproduceerd.
78% van de lucht bestaat uit stikstof waar praten we over.
Over stookolie word niet gesproken, de grootste boot van Maersk stoot meer uit dan 52 miljoen auto's doen per jaar.
toril2
1
De pers, jullie dus, zorgen voor dit klimaat, waar is de pers zijn mening over dit gedrag en hun argumenten, die zijn niet houdbaar. Doe daar eens wat aan. Dit gaat er toe leiden dat vergaderen en besluiten met aandeelhouders achter gesloten deuren gaan plaats vinden . Ook bij andere bedrijven.de pers moet veranderen, ze zijn ontstaan om onderzoek te doen en een gewogen verhaal te brengen....maar helaas het gaat allemaal om de reclame cijfers.

Groeten Ton Loogman
Rein
0
Co2 is een broeikasgas, het houdt de warmte vast, waardoor de aarde opwarmt en de noord en zuidpool smelten !

Groeten

Rein
taurus86
0
Als de 'protesters' nu eens heel even de moeite zouden nemen om de ' integrale CO 2 footprint' van de eigen kleding , die ze op het moment van protesteren dragen , vast te stellen, dan zal ze misschien duidelijk worden dat ook zij nog heel ver van het 'Zero CO2' punt verwijderd zijn. En dan laten we het 'gelijk belonen' van alle voortbrengers, nog maar even buiten beschouwing.
"Ieder heeft recht op zijn eigen meningen, niet op zijn eigen feiten".
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.