Beursblik: Heineken op schema in 2023

Door ABM Financial News op 31 mei 2023 18:13 | Views: 4.164

Beursblik: Heineken op schema in 2023
Beeld: Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Heineken ligt op schema om de outlook voor 2023 te halen, ondanks het relatief slechte weer in Europa. Dit stellen analisten van Bank of America woensdag in een rapport.

Vanochtend bleek dat het Mexicaanse Femsa in totaal voor ruim 3,0 miljard euro aan aandelen Heineken en Heineken Holding heeft verkocht.

Met deze transactie achter de rug, ligt het volgens de analisten van de bank voor de hand zich weer te richten op het fundamentele verhaal van de Nederlandse brouwer. Ondanks het slechte weer in Europa, zal Heineken volgens de analisten dit jaar een autonome EBIT-groei van 5 tot 10 procent realiseren.

Hoewel de situatie in Vietnam, goed voor 6 procent van de groepsomzet en met heel erg hoge marges, en in Nigeria, dat 4 procent aan de groepsomzet bijdraagt, is verslechterd, wordt dit volgens de analisten gecompenseerd door een verbetering van de mix van verkoopkanalen in Europa, hogere prijzen in Europa en een dalende kostendruk sinds december, hoewel dit grotendeels pas merkbaar zal zijn in 2024.

Bank of America handhaaft het koopadvies op Heineken met een koersdoel van 130,00 euro.

Het aandeel sloot woensdag 2,2 procent lager op 94,48 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
€URO-Trader
0
Heineken stast met een jaar op €70. Rusland, mismanagement en een toekomstige herwaardering van assets.
G.errit@
0
Ze hebben voor een hoop geld in Rusland geïnvesteerd ondanks de sancties, moet nog maar blijken of dat nog gaat lopen.
Maxor
1
Als ik de overnames van Distell zie, de inkoop van aandelen bij Femsa, de groeipotentie in Zuid Amerika, en de sterkte van het merk dan zie ik eerder een mooi koopmoment aankomen. Daarnaast zitten ze in heel veel landen die zich minder druk maken om Rusland dan dat wij doen, en dat zijn landen waar HEI heel wat omzet draait.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.