Veon positiever over omzetontwikkeling

Door ABM Financial News op 3 augustus 2023 08:13 | Views: 1.922

Veon positiever over omzetontwikkeling
Beeld: VEON

(ABM FN-Dow Jones) Veon heeft in het tweede kwartaal de groei in lokale valuta zien versnellen en zag ruimte om de outlook voor heel dit jaar te verhogen. Dat maakte het van oorsprong Russische telecombedrijf, maar met een notering aan het Damrak, donderdagochtend bekend.

De omzet liep op jaarbasis terug met 4,3 procent tot 916 miljoen dollar. De omzet uit diensten droeg 882 miljoen dollar bij.

In lokale valuta steeg de totale omzet evenwel met 19,6 procent, aangejaagd door een toegenomen marktaandeel en een digitale uitbreiding binnen alle activiteiten. Het aantal mobiele klanten liep licht terug tot 156 miljoen. Wel kreeg Veon er bijna 16 procent meer 4G-gebruikers bij.

De EBITDA kwam uit op 415 miljoen dollar, een daling van 10,6 procent. In lokale valuta betekende dit evenwel een stijging met 13,6 procent.

Veon investeerde 16,6 procent minder.

Eind juni had Veon 2,4 miljard dollar in kas, exclusief de bankactiviteiten in Pakistan.

Veon is bezig zijn Russische activiteiten af te stoten. "Dit blijft onze prioriteit", zo benadrukte CEO Kaan Terzioglu donderdag.

Outlook

Veon verwacht dit jaar een omzetgroei in lokale valuta van 16 tot 19 procent. Eerder werd nog gemikt op een groei van 10 tot 14 procent. De EBITDA-groei schat Veon nog altijd in op 10 tot 14 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.