Meer omzet maar ook groter verlies voor Avantium

Door ABM Financial News op 16 augustus 2023 07:46 | Views: 8.234

Meer omzet maar ook groter verlies voor Avantium
Beeld: Avantium

(ABM FN) Avantium heeft in de eerste helft van 2023 de omzet zien stijgen, maar ook het verlies. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de cijfers van het concern.

Avantium stelt nog steeds een sterke vraag en een toenemende regelgevende ondersteuning vast voor de duurzame materialen en de technologie van de volgende generatie, zo merkte CEO Tom van Aken woensdagmorgen op in een toelichting op de halfjaarcijfers.

Het orderboek voor 2023 blijft dan ook goed gevuld.

Over de eerste zes maanden van 2023 werd een omzet gerealiseerd van 7,26 miljoen euro, een stijging van 46 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2022. Toen bedroeg de omzet 4,98 miljoen euro.

De EBITDA kwam uit op 12,15 miljoen euro negatief, tegenover een verlies van 11,01 miljoen euro over de eerste zes maanden van vorig jaar.

Netto was er onderaan de streep een verlies van 20,41 miljoen euro. Dat betekent dat het verlies op jaarbasis met 18 procent is gestegen.

De netto cash flow was 8,24 miljoen euro negatief. Dat was nog 37,24 miljoen euro positief over de eerste twee kwartalen van 2022.

De kaspositie slonk op jaarbasis met 22 procent tot 56,62 miljoen euro.

Avantium zei woensdag te blijven kijken naar aanvullende financieringsopties, zodat er voldoende middelen blijven om de strategie te kunnen uitvoeren.

De bouw van de FDCA-vlaggenschipfabriek verloopt volgens schema, waarbij de inbedrijfstelling naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 zal beginnen en de FDCA-productie in de tweede helft van 2024.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

6 Posts
Spoorman
2
jeroen1981
1
Wat er nu aan winst/verlies over blijft is op dit moment minder relevant. Het blijft een potentieel groeiaandeel als de productie in 24 wordt opgestart. Veel relevanter is het dat hier de tijdslijn voor ingebruikname gehaald gaat worden en hier de kosten niet teveel oplopen.
Hou zelf rekening met nog een uitgifte van aandelen binnen nu en een jaar en vanaf moment van productie een mooie omzet én winst.
Daarom nu een bescheiden positie, maar zeker een groeiaandeel als alles redelijk volgens plan gaat lopen.
Bij nieuwe bedrijven met een nieuwe technologie is het altijd eerst investeren ;)
ScarJo
0
meer verlies dan omzet = no no.

Als je niet break-even kan draaien in een vliegende economie, moet je voorstellen wat er gebeurt in een recessie. Vergroening kan de prullenbak in in een recessie.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.