Johnson & Johnson verlaagt outlook

Door ABM Financial News op 30 augustus 2023 13:31 | Views: 3.683

Johnson & Johnson verlaagt outlook
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft na de afsplitsing van onderdeel Kenvue, het voormalige Consumer Health, de outlook aangepast. Dit bleek woensdag uit een persbericht van het Amerikaanse farmabedrijf.

De omzet zal in 2023 nu tussen de 83,2 en 84,0 miljard dollar uitkomen, denkt Johnson & Johnson. Inclusief Kenvue zou dit 98,8 tot 99,8 miljard dollar zijn geweest.

De aangepaste winst per aandeel komt zonder Kenvue in 2023 naar verwachting uit tussen de 10,00 en 10,10 dollar tegen 10,70 tot 10,80 dollar, zoals in juli voor de afsplitsing van de consumententak nog werd verwacht.

Halfjaarresultaten

Johnson & Johnson maakte woensdag ook de halfjaarcijfers bekend, na in de tweede helft van juli ook al de omzet en winst per aandeel te hebben gepubliceerd.

De omzet steeg met 5,9 procent naar 42,4 miljard dollar en de aangepaste winst per aandeel met 6,7 procent naar 4,97 dollar.

Het aandeel Johnson & Johnson noteert woensdag in de voorbeurshandel 0,2 procent lager.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.