Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel TKH

Door ABM Financial News op 6 september 2023 10:00 | Views: 6.891

Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel TKH
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het koersdoel voor TKH verlaagd van 61,00 naar 55,00 euro bij handhaving van het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een rapport van de bank. 

Analist Michael Roeg merkte op dat TKH erg veerkrachtig is gebleken tijdens en na de coronacrisis, waardoor Degroof de ramingen voor 2021 en 2022 verhoogde. Ook de voorziene terugval in 2022 als gevolg van de nodige macro-economische onzekerheid bleek uiteindelijk minder heftig dan verwacht, waardoor Roeg opnieuw zijn ramingen verhoogde. 

In het tweede kwartaal van dit jaar zag de analist evenwel een autonome groeivertraging, terwijl de rentelasten hoger waren en ook de kosten hoger uitvielen als gevolg van het aannemen van nieuw personeel. Hierdoor viel de afgegeven outlook door TKH tegen, aldus Roeg.

Degroof verlaagde zijn omzet- en winstramingen voor de komende jaren met 3 tot 5 procent. Voor de operationele winst gingen de ramingen met 6 tot 10 procent omlaag. Zodoende kwam de analist tot een lager koersdoel.

Het aandeel TKH koerste woensdagochtend 0,2 procent hoger op 42,26 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.