Bloomberg: Shell en Exxon vinden koper voor NAM

Door ABM Financial News op 7 september 2023 15:15 | Views: 12.656

Bloomberg: Shell en Exxon vinden koper voor NAM
Beeld: NAM

(ABM FN-Dow Jones) Shell en Exxon Mobil zijn in gesprek om hun Nederlandse aardolie- en aardgas-jointventure NAM te verkopen aan het Canadese Tenaz Energy. Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van bronnen.

Tenaz heeft de veiling gewonnen. Mochten Shell en Exxon er niet uit kunnen komen met Tenaz, dan zou Viaro Energy, dat zich vooral op de Noordzee richt, op het vinkentouw zitten. Het bod van Viaro was na dat van Tenaz het beste, volgens Bloomberg.

Exxon en Shell zijn bezig oudere velden te verkopen om zich te richten op grotere projecten elders.

De joint venture NAM kondigde in oktober 2021 aan de olie- en gasactiviteiten te verkopen na de sluiting van het gasveld Groningen. Een rechter oordeelde in 2018 dat de joint venture inwoners van Groningen moet vergoeden voor schade aan hun huizen door aardbevingen die werden veroorzaakt door de gaswinning.

Tenaz uit Calgary is actief in Canada en met aardgaswinning voor de Nederlandse kust.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

4 Posts
mercurius-adept
0
kan je historische aansprakelijkheid meeverkopen?

(ze zullen het vast proberen, maar dat maakt het nog niet perse houdbaar)
M357
0
De nieuwe partij zal zeker de aansprakelijkheid voor het verleden contractueel uitsluiten.
jan de vakman
0
Je kan wel vast een grotere portomonee gaan kopen, want het dividend moet wel gaan stijgen, dan kan ik gaan sparen voor windmolenwokkels, bij mijn klimaatfietsen, bij Blokland International Building staan ze al!!, ik schat voor volgend jaar, het good old time dividend van 47dc terug, wel zo leuk!!
Ikvraaghetmaar
0
Eigenlijk is het een onmogelijke rekensom, dat vaststellen van de schade door de bevingen. Er staan veel oude slechte eensteens woningen in het gebied. Die vallen vanzelf zonder grootonderhoud een keer inelkaar. Dus wat is de aardbevingsschade als de woning een paar jaar eerder inelkaar valt. Zeg een huis is 100 jaar oud en heeft exclusief grondwaarde nog een te verwaarlozen restwaarde. Het huis moet helemaal nieuw gebouwd. Maar de rekening is niet voor de Nam.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront