Amerikaanse opiatencrisis kan ook Ahold raken

Door ABM Financial News op 13 september 2023 07:27 | Views: 10.989

Amerikaanse opiatencrisis kan ook Ahold raken
Beeld: Ahold Delhaize

(ABM FN-Dow Jones) Vorige week bij de halfjaarcijfers meldde de Amerikaanse supermarktuitbater Kroger een schikking ter waarde van ruim 1,2 miljard dollar in verband met de rol van de supermarktketen in de opiatencrisis in de Verenigde Staten.

De farmacietak van Kroger trof deze schikking vanwege de verkoop van sterk verslavende pijnstillers. 

Miljoenen Amerikanen raakten in het verleden verslaafd aan onder meer oxycodon en fentanyl, totdat de Amerikaanse overheid ingreep. 

Ook enkele Amerikaanse onderdelen van Ahold Delhaize zijn aangeklaagd in deze kwestie, zo blijkt uit het jaarverslag van het Nederlandse bedrijf. De onderneming meent echter dat deze aanklachten ongegrond zijn. 

Op vragen van ABM Financial News of Ahold Delhaize een voorziening heeft getroffen voor de kwestie, kon een woordvoerder geen antwoord geven.

Analist Fernand de Boer van Degroof Petercam zette op vragen van ABM Financial News de schikking van Kroger af tegen de omzet die Ahold in de VS behaalt met zijn farmaceutische activiteiten. Dan komt de analist uit op een paar honderd miljoen euro voor de Nederlandse supermarktgigant.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Krentenmenten
1
Toddemij
0
quote:

Krentenmenten schreef op 13 september 2023 08:31:

Gelukkig heb ik Bayer (aspirine) om de kopzorgen hiervan te verminderen…….
Dan heb je deze ochtend met Bayer geen verlichting bij een min van bijna -3%. Nog veel asperines afnemen dan om de koers te ondersteunen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.