Beursblik: nieuwe dividendbeleid NSI geen grote verrassing

Door ABM Financial News op 13 oktober 2023 10:22 | Views: 4.607

Beursblik: nieuwe dividendbeleid NSI geen grote verrassing
Beeld: NSI

(ABM FN-Dow Jones) De aanpassing van het dividendbeleid door NSI is geen grote verrassing. Dit stelde ING vrijdag in een rapport, waarin het Houden advies en het koersdoel van 21,00 werden herhaald.

NSI herhaalde vrijdag de verwachting van een EPRA-winst per aandeel voor belastingen van 1,95 tot 2,05 euro. Dit is volgens ING haalbaar. De bank zelf rekent op 2,02 euro per aandeel

De aanpassing van het dividendbeleid noemde ING negatief, maar zoals verwacht. NSI zal in de toekomst een dividenduitkering doen in lijn met de winst per aandeel. Deze zal gebaseerd zijn op een pay-out ratio van minimaal 75 procent. Voor 2023 zou dit neerkomen op circa 1,50 euro per aandeel. ING rekende op 1,60 euro per aandeel.

ING wees vrijdag op de onzekerheden op de kantorenmarkten en de aanzienlijke afschrijvingen door NSI in het eerste halfjaar.

Het aandeel NSI noteerde vrijdagochtend 0,2 procent lager op 17,22 euro per aandeel.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.