Vopak verhoogt outlook

Door ABM Financial News op 25 oktober 2023 07:21 | Views: 4.129

Vopak verhoogt outlook
Beeld: Vopak

(ABM FN-Dow Jones) Vopak heeft in het derde kwartaal van 2023 de EBITDA fors zien stijgen, waardoor de outlook voor heel het jaar opnieuw omhoog kon. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de cijfers van het tankopslagbedrijf.

Volgens topman Dick Richelle was de vraag afgelopen kwartaal sterk.

De omzet van Vopak steeg op jaarbasis licht, van 350 miljoen naar 352 miljoen euro. In het tweede kwartaal van dit jaar lag de omzet op 359 miljoen euro.

De bezettingsgraad lag aan het einde van het derde kwartaal op 91 procent, stabiel ten opzichte van een kwartaal eerder.

Dit leverde een EBITDA exclusief bijzondere posten op van 240,5 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar kwam de EBITDA uit op 226,9 miljoen euro en op 245,2 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2023.

Op basis van deze kwartaalresultaten zag Vopak ruimte de outlook voor 2023 opnieuw te verhogen. Het bedrijf mikt nu op een EBITDA van circa 970 miljoen euro, waar eerder rekening werd gehouden met een resultaat van meer dan 950 miljoen euro. In de eerste negen maanden zat Vopak al op 734,7 miljoen euro.  

De nettowinst van Vopak kwam afgelopen kwartaal uit op 144,2 miljoen euro, of 1,15 euro per aandeel. Dat is veel meer dan een jaar eerder, toen er sprake was van een winst van 80,5 miljoen euro. In het tweede kwartaal van dit jaar boekte Vopak een winst van 121,0 miljoen euro.

Exclusief bijzondere posten steeg de winst op jaarbasis van 77,7 miljoen naar 97,3 miljoen euro. Daarmee was de winst wel iets lager dan die in het tweede kwartaal van dit jaar.

De operationele kasstroom steeg op jaarbasis van 197,9 miljoen 240,2 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.