Lagere resultaten Holland Colours

Door ABM Financial News op 25 oktober 2023 08:35 | Views: 2.870

Lagere resultaten Holland Colours
Beeld: Holland Colours

(ABM FN-Dow Jones) Holland Colours heeft in de eerste zes maanden van het lopende boekjaar de resultaten zien afnemen. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de verfspecialist uit Apeldoorn.

Over de verslagperiode daalde de omzet op jaarbasis met 17 procent, van 62,9 miljoen naar 52,2 miljoen euro. Het bedrijf had te kampen met ongunstige wisselkoerseffecten. 

Het operationeel resultaat nam af van 5,3 naar 3,2 miljoen euro. Onder de streep bleef er een nettowinst over van 2,2 miljoen euro, of 2,61 euro per aandeel. Dat was een jaar eerder 4,1 miljoen euro of 4,75 euro per aandeel.

De kasstroom was 1,2 miljoen euro negatief, tegen een negatieve kasstroom van 4,9 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Het bedrijf merkte op dat klanten klaar zijn met het afbouwen van voorraden. Op de korte termijn verwacht Holland Colours wel dat mondiale economische onzekerheid een impact op de markten zal hebben.

Het bedrijf gaf net als in de afgelopen jaren geen outlook af.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.