Beursblik: Ahold Delhaize koopt omzet in Roemenië

Door ABM Financial News op 30 oktober 2023 09:45 | Views: 2.904

Beursblik: Ahold Delhaize koopt omzet in Roemenië
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING verwacht geen substantiële reactie van de aandelenkoers van Ahold Delhaize op de aankondiging van een overname in Roemenië, omdat deze nog moet worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en pas in 2024 zal worden afgerond. Dat stelden analisten Hans d'Haese en Maxime Stranart van ING maandag in een rapport.

ING beoordeelt het overnamenieuws als neutraal. Ahold Delhaize kondigde aan dat de overname geen substantiële impact zal hebben op de kapitaalallocatie en het dividendbeleid. ING denkt dat de schuldpositie van Ahold Delhaize zal stijgen van 2,0 naar 2,2 keer de aangepaste EBITDA.

Ahold Delhaize benadrukte dat de Roemeense markt aantrekkelijk is door aanhoudende groei van de welvaart en koopkracht in het land.

ING heeft een koopadvies en een koersdoel van 32,50 euro voor Ahold Delhaize. Het aandeel Ahold Delhaize stond maandag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 28,13 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront