BASF schrijft rode cijfers

Door ABM Financial News op 31 oktober 2023 08:41 | Views: 4.396

BASF schrijft rode cijfers
Beeld: BASF

(ABM FN-Dow Jones) BASF heeft in het derde kwartaal rode cijfers geschreven. De omzet stond flink onder druk vanwege lagere prijzen en volumes. Dit kwam dinsdag naar voren uit de cijfers van de Duitse chemiebedrijf.

BASF maakte een nettoverlies bekend van 249 miljoen euro, terwijl vorig jaar nog een winst van 909 miljoen euro werd gerapporteerd. De omzet daalde dan ook met ruim 28 procent tot 15,7 miljard euro.

De winst van het chemiebedrijf vóór rente en belastingen en vóór bijzondere posten daalde met 57 procent naar 575 miljoen euro.

BASF wil in eind 2024 voor meer dan 600 miljoen euro aan kosten hebben bespaard. Eind 2026 moet dit zelfs meer dan 700 miljoen euro zijn.

Het concern hield wel vast aan zijn in juli verlaagde outlook. Maar BASF waarschuwde wel dat de macro-economische vooruitzichten onzeker blijven "vanwege het huidige rentebeleid en met het oog op de toenemende geopolitieke risico's. Vooral de stijgende grondstoffenprijzen drukken op de vraag en de marges."

Voor dit jaar mikt BASF op een omzet van 73 tot 76 miljard euro, met een EBIT voor bijzondere posten van 4,0 tot 4,4 miljard euro. Daarbij denkt BASF aan de onderkant van de afgegeven bandbreedtes te zullen uitkomen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
N audio
0
Tot mijn stomme verbazing stijgt de koers op deze cijfers! Hoe i$$oot wil je het hebben op de beurs...
Davisch_1999
1
quote:

N audio schreef op 31 oktober 2023 09:05:

Tot mijn stomme verbazing stijgt de koers op deze cijfers! Hoe i$$oot wil je het hebben op de beurs...
Het zou misschien is goed zijn om het desbetreffende Q3 rapport te lezen…. In plaats van populistisch te blaten. Ebitda was nog steeds sterk en de netto winst daalde hard door een slechte performance van wintershall Dea een dochteronderneming. Bovendien was er een operationele cashflow van 2,7 B positief, ruim boven verwachtingen. Al met al een terechte stijging
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.