Jefferies: PostNL stelt teleur

Door ABM Financial News op 6 november 2023 08:48 | Views: 6.567

Jefferies: PostNL stelt teleur
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) De winstgevendheid van PostNL stond afgelopen kwartaal onder druk door zwakker dan verwachte prestaties bij pakketten en een groter verlies bij de postactiviteiten. Dit concludeerde analist David Kerstens van Jefferies maandag in een rapport naar aanleiding van de cijferrapportage van het postbedrijf voorbeurs.

De genormaliseerde EBIT kwam uit op 11 miljoen euro negatief, waar de analistenconsensus rekende op een winst van 3 miljoen euro.

De groei bij pakketten was maar 1,6 procent, terwijl de consensus had gerekend op 7,0 procent, benadrukte de analist van Jefferies. De tegenvallende prestaties konden onvoldoende worden opgevangen met kostenbesparingen en prijsverhogingen, aldus Kerstens. 

PostNL waarschuwde dat het dit jaar vermoedelijk aan de onderkant van de eerder afgegeven outlook zal uitkomen. Volgens Jefferies resulteert dit in een verlaging van de consensusverwachting voor de EBIT voor dit jaar met 12 procent.

Jefferies heeft een Houden advies op PostNL met een koersdoel van 1,80 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
Freddy Krueger
4
Dus zelfs van deze baggerkoers kan nog 10% af, best knap Herna en consorten gefeliciteerd!!
postnl, wie maakt ze wat
3
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
mercurius-adept
0
Riquer
0
Ze trekt echt niet meer aan de teugels
De hoon die ze krijgt neemt ze voor lief maar ze krijgt er goed voor betaald het zijn echt andere krachten die de dienst uitmaken zij is het uithangbord en dat vindt ze goed staat een heerlijke vergoeding tegenover en uiteindelijk krijgt ze de kers op de taart
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.