Beursblik: minder winst verwacht voor ArcelorMittal

Door ABM Financial News op 6 november 2023 15:07 | Views: 5.002

Beursblik: minder winst verwacht voor ArcelorMittal
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft in het derde kwartaal van 2023 vermoedelijk minder winst behaald dan een jaar eerder en dan in het voorgaande kwartaal. Dit verwachten 10 analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van de staalreus.

De analisten rekenen gemiddeld op een EBITDA in het derde kwartaal van 1,82 miljard dollar. Dat zou flink minder zijn dan de 2,60 miljard euro in het tweede kwartaal. In het derde kwartaal van 2022 lag de EBITDA nog op 2,66 miljard dollar.

Daarnaast mikken de analisten voor het afgelopen kwartaal op een nettowinst van 909 miljoen dollar en een winst per aandeel van 1,10 dollar.  Een jaar eerder was de nettowinst nog 993 miljoen dollar. Vergeleken met de 1,86 miljard dollar van het tweede kwartaal zou het een halvering zijn van de nettowinst.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront