Beursblik: ING verlaagt koersdoel TKH Group

Door ABM Financial News op 15 november 2023 09:49 | Views: 6.122

Beursblik: ING verlaagt koersdoel TKH Group
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor TKH Group verlaagd van 58,50 naar 52,00 euro, maar handhaafde het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een rapport van de bank.

Volgens analist Tijs Hollestelle zijn de vooruitzichten zwak, maar is het aandeel "te goedkoop om te negeren".

Na de kwartaalcijfers van afgelopen dinsdag, besloot Hollestelle om zijn ramingen voor de EBITA en de aangepaste winst in 2023 te verlagen met 3 en 5 procent, om deze zo in lijn te brengen met de outlook van TKH zelf.

Hoewel ING verschillende mogelijkheden ziet voor TKH om de operationele marge omhoog te brengen, merkte Hollestelle ook op dat de vooruitzichten voor de korte tot middellange termijn voor Smart Vision en Smart Connectivity zwak blijven. Maar Smart Manufacturing presteert goed volgens de analist.

ING verlaagde woensdag ook de winsttaxaties voor 2024 en 2025 met 14 en 7 procent.

Over de financiële positie van TKH zijn er geen zorgen, aldus de analist. TKH eindigt 2023 vermoedelijk met een schuldratio van 1,7 en er zal een dividend van minimaal 1,60 euro per aandeel worden uitgekeerd, denkt Hollestelle. Ook kondigde TKH recent een extra aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 25 miljoen euro.

Het aandeel TKH noteerde woensdag 1,4 procent hoger op 37,74 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront