Pharming meldt behandeling eerste patiënt in leniolisib-studie

Door ABM Financial News op 21 november 2023 07:16 | Views: 11.041

Pharming meldt behandeling eerste patiënt in leniolisib-studie
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Pharming heeft de eerste patiënt in een klinische leniolisib-studie met kinderen van één tot zes jaar behandeld. Dit maakte het biotechbedrijf dinsdagochtend bekend. 

De multinationale fase III-studie evalueert volgens Pharming een nieuwe pediatrische gegranuleerde formulering van leniolisib bij kinderen van één tot zes jaar met APDS, een zeldzame primaire aandoening aan het immuunsysteem

Op termijn zal op locaties in de VS, Japan en de EU de enkelarmige, open-label, multinationale klinische studie de veiligheid, verdraagbaarheid en effectiviteit van leniolisib evalueren bij vijftien kinderen van één tot zes jaar met een bevestigde diagnose van APDS. 

Eerder deze maand sprak Pharming de verwachting uit dat het Comité voor Geneesmiddelen voor menselijk gebruik van het Europees Geneesmiddelenbureau haar advies over de leniolisib-aanvraag in het eerste kwartaal van 2024 zal uitbrengen.

APDS is een zeldzame aandoening aan het immuunsysteem en treft wereldwijd ongeveer 1 tot 2 mensen per miljoen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.