Meer winst voor HPE

Door ABM Financial News op 28 november 2023 23:48 | Views: 1.896

Meer winst voor HPE
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Hewlett Packard Enterprise heeft in het vierde kwartaal meer winst geboekt op een lagere omzet en kondigde aan het komende boekjaar meer dividend uit te keren. Dit bleek dinsdag nabeurs uit de resultaten van het Amerikaanse IT-bedrijf.

CEO Antonio Neri zei dat de investeringen in Edge, Hybrid Cloud en AI weerklank vinden bij klanten, en benadrukte de explosie van de belangstelling in AI. 

In het vierde kwartaal boekte HPE een winst van 0,49 dollar per aandeel, ruim vier keer zoveel als een jaar eerder.

De omzet daalde met 7 procent tot 7,4 miljard dollar.

De aangepaste winst van 0,52 dollar per aandeel was 9 procent lager dan een jaar eerder, maar was wel aan de bovenkant van de aangegeven bandbreedte van 0,48 tot 0,52 dollar.   

Interim CFO Jeremy Cox sprak van een sterk einde van het boekjaar 2023 in een onevenwichtige IT-markt. "We zien veelbelovende indicatoren van aanhoudende vraag in de marktgebieden waar we de prioriteit leggen, vooral in AI."

Het dividend over het afgelopen boekjaar zal 0,13 dollar per aandeel bedragen.

Outlook

Voor het huidige eerste kwartaal rekent HPE op een omzet van 6,9 tot 7,3 miljard dollar en voor het gehele komende boekjaar om een omzetgroei van 2 tot 4 procent, bij constante valutakoersen.

In het boekjaar 2024 zal het bedrijf 65 tot 75 procent van zijn vrije kasstroom uitkeren in dividend en aandeleninkopen. De kasstroom zal naar verwachting tussen 1,9 miljard en 2,1 miljard dollar uitkomen. 

In de nabeurshandel op Wall Street steeg het aandeel dinsdag 0,2 procent

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront