CBS: vertrouwen Nederlandse producenten minder negatief

Door ABM Financial News op 29 november 2023 06:56 | Views: 2.119

CBS: vertrouwen Nederlandse producenten minder negatief
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De stemming onder producenten in de Nederlandse industrie is ook in oktober licht verbeterd, maar bleef desondanks negatief. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De vertrouwensindex steeg van -1,8 in september naar -0,5 in oktober.

Het langjarige gemiddelde is 1,0 positief. De hoogste waarde van 12,7 werd bereikt in november 2021 en de laagste waarde van -28,7 in april 2020.

Producenten waren in november minder negatief over de voorraden gereed product en over de verwachte productie in de komende drie maanden. Hun oordeel over de orderportefeuille veranderde niet.

Eén deelindicator was positief. Het aantal producenten dat de orderpositie groot acht had de overhand op het aantal dat de orderportefeuille klein vindt, gelet op de tijd van het jaar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront