Opnieuw rode koersen in Azië

Door ABM Financial News op 29 november 2023 07:06 | Views: 3.314

Opnieuw rode koersen in Azië
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Aziatische beurzen lieten woensdag opnieuw rode koersen zien, waarbij vooral de verliezen in Hongkong opvielen.

De Japanse Nikkei 225 handelde vanochtend 0,2 procent lager op 33.335 punten, de beurs in Shanghai daalde met een half procent naar 3.024 punten. 

In Hongkong verloor de hoofdindex zelfs 2,3 procent op 16.957 punten. Vooral techaandelen hebben het lastig in Hongkong.

Meituan, een grote Chinese maaltijdbezorger kwam dinsdag nabeurs met cijfers en die werden slecht ontvangen, ondanks een omzetstijging van 22 procent. Het aandeel noteerde vanochtend bijna 12 procent lager.

Net als in de afgelopen dagen is de belegger risicomijdend en wacht het op inflatiecijfers uit de VS en de eurozone op donderdag. Die zijn bepalend voor het monetaire beleid van de Fed en de ECB. Vrijdag is er een optreden van voorzitter Jerome Powell van de Fed.

De euro/dollar handelde rond de 1,10.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront