WDP wil 300 miljoen euro ophalen

Door ABM Financial News op 29 november 2023 15:44 | Views: 3.202

WDP wil 300 miljoen euro ophalen
Beeld: WDP

(ABM FN) WDP wil 300 miljoen euro ophalen via een kapitaalverhoging. Dat liet de vastgoedgroep woensdagmiddag weten in een persbericht.

WDP wil dit geld gebruiken om onder meer voor 250 miljoen euro aan nieuwe investeringen te financieren. Het gaat om investeringen in vooral Frankrijk en Duitsland, waar WDP een gemiddeld rendement van 9 procent op verwacht. Daarnaast wil de specialist in logistiek vastgoed ook uitbreiden in Roemenië en in de Benelux.

WDP liet weten dat door de hoge rente het interessanter is om zich te financieren op de kapitaalmarkt in plaats van via schulden. 

De groep bevestigde dat het voor dit jaar nog altijd mikt op een EPRA-winst per aandeel van 1,40 euro met een dividend van 1,12 euro per aandeel. Voor 2025 ligt de winstverwachting op 1,50 euro per aandeel. 

Hoofdaandeelhouder de familie Jos De Pauw heeft al laten weten dat het voor 30 miljoen euro zal intekenen. 

"Met deze investeringen wordt opnieuw een stap gezet in de verdere uitbouw van WDP naar een echt pan-Europees logistiek vastgoedplatform. Naast de verdere versteviging van onze aanwezigheid in de kernmarkten, slagen we erin verder geografisch te groeien en kunnen we inspelen op acquisitieopportuniteiten, en dit alles conform onze hogere rendementseisen", zei Joost Uwents, de CEO van WDP.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.