Berenberg: Basic-Fit verlengt levensduur apparaten

Door ABM Financial News op 4 december 2023 09:00 | Views: 7.578

Berenberg: Basic-Fit verlengt levensduur apparaten
Beeld: Basic-Fit

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit verwacht een iets kleiner aantal leden per fitnessclub, na eerdere en toekomstige prijsverhogingen, en gaat de onderhoudskosten verlagen door de levensduur van zijn apparaten te verlengen. Dat meldde Berenberg maandag na een beleggersdag van het fitnessbedrijf.

Het advies blijft kopen, omdat het aandeel 25 procent lager gewaardeerd is dan sectorgenoten, ondanks de sterke groeivooruitzichten en de oplopende marge. Het koersdoel blijft 39,00 euro.

Door de prijsverhogingen is de gemiddelde omzet per lid gestegen tot circa 23,50 euro. Voor de coronacrisis was dit nog minder dan 20 euro. In 2025 zou dit verder moeten stijgen naar meer dan 25,50 euro.

De prijs die Basic-Fit betaalt voor die prijsverhogingen, is dat het gemiddeld aantal leden per club zal dalen van 3.300 naar 3.250. Per saldo betekent dit een omzetgroei van 7 procent tussen 2023 en 2025, verwacht Berenberg.

Basic-Fit mikt op doorgroeien tot 3.000 à 3.500 vestigingen in 2030, terwijl Berenberg uitgaat van 2.500 clubs, in de zes landen waar het bedrijf actief is. Daarnaast kijkt het bedrijf naar nieuwe landen en continenten en zal daar volgend jaar meer over kunnen vertellen.

Door samenwerking met fabrikant Matrix gaat Basic-Fit zijn apparaten "slim refurbishen". Dat betekent dat Matrix de apparaten maandelijks controleert en waar nodig direct repareert. Hierdoor zou de bruikbare levensduur van de apparaten aanzienlijk moeten stijgen. De investeringen in onderhoud zouden hierdoor van 75.000 tot 62.000 euro per club moeten dalen gedurende een volledige vervangingscyclus. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
Jochie1962
0
"Dat betekent dat Matrix de apparaten maandelijks controleert en waar nodig direct repareert. Hierdoor zou de bruikbare levensduur van de apparaten aanzienlijk moeten stijgen."

Goeie zet !
K. Wiebes
0
Lager gewaardeerd dan de sectorgenoten...

Hádden we dat bij JET niet ook al 'ns gehad?
Met voorlopig 'n KW van ruim 50 voor BF zóu 't natuurlijk ook
kunnen dat die sectorgenoten wat aan de hoge kant staan ;)
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront