JP Morgan: aandelen RELX en Wolters Kluwer ook in 2024 kansrijk

Door ABM Financial News op 12 januari 2024 10:09 | Views: 4.377

JP Morgan: aandelen RELX en Wolters Kluwer ook in 2024 kansrijk
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Dataconcerns RELX en Wolters Kluwer behoorden in 2023 tot de best presterende aandelen en dat zal dit jaar vermoedelijk niet anders zijn. Dit verwachten analisten van JPMorgan, zo bleek vrijdag uit een rapport van de zakenbank.

De bank verwacht dat de groei de komende vijf jaar kan versnellen, dankzij een betere mix en AI. En die groei zal niet slechts een paar jaar aanhouden, maar vermoedelijk zelfs een decennium, denken de analisten.

RELX blijft de sectorfavoriet van JPMorgan. Dit jaar zal de autonome groei uitkomen op 6,4 procent, met een stijging van de marge met 50 basispunten.

Volgens JPMorgan wordt RELX verhandeld tegen een korting van 20 procent ten opzichte van Amerikaanse sectorgenoten als TRI en Verisk. Maar dat is volgens de bank niet gerechtvaardigd.

Voor Wolters Kluwer verwacht de bank ook een autonome groei van meer dan 5 procent. In 2023 was de marge nog een punt van zorg, maar dit jaar zal dit juist een rugwind blijken, aldus de analisten.

JPMorgan heeft een Overwogen advies op zowel RELX als Wolters Kluwer, met koersdoelen van 37,70 Britse pond en 145,00 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.