Bloomberg: Deutsche Bank mogelijk geïnteresseerd in ABN AMRO

Door ABM Financial News op 13 januari 2024 11:45 | Views: 14.437

Bloomberg: Deutsche Bank mogelijk geïnteresseerd in ABN AMRO
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank is in toenemende mate bezig met het versterken van zijn positie en overweegt daarmee overnames van Europese sectorgenoten als Commerzbank en ABN AMRO. Dit meldde persbureau Bloomberg op basis van uitspraken van ingewijden.

De informele gesprekken met potentiële adviseurs over mogelijke overnamedeals komen op een moment dat de grootste bank van Duitsland zich wil uitbreiden en synergieën wil benutten.

Volgens Bloomberg is de kans dat er ook daadwerkelijk deals worden gesloten momenteel echter klein.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

6 Posts
Kruimeldief
0
Interessant vind ik waarom die kans op deals nu klein wordt genoemd, maar helaas staat er geen onderbouwing van die visie bij.
Of zou dat puur strategie zijn om de prijs in de tussentijd proberen laag te houden?
Met een intrinsieke waarde van €25 en bijvoorbeeld een bod van €18 inclusief dividend (waarop op een forum vaak wordt gehoopt door iemand), krijgt de bieder zelfs nog 50% korting.
Kruimeldief
0
Weekendje doorwerken met een groep goedbetaalde juristen en maandag voorbeurs het overnamebod bekendmaken; beetje het ASR-scenario: achter de schermen zal er al enige tijd overleg zijn en door deze publicatie moet er dit weekend een klap op gegeven worden.
Lepre Chaun
0
quote:

Kruimeldief schreef op 13 januari 2024 13:01:

Weekendje doorwerken met een groep goedbetaalde juristen en maandag voorbeurs het overnamebod bekendmaken; beetje het ASR-scenario: achter de schermen zal er al enige tijd overleg zijn en door deze publicatie moet er dit weekend een klap op gegeven worden.
Dat zou fijn zijn , dan koop ik een electrische fiets met een Lithium accu die gevuld is door AMG ook een overname kandidaat .
www.iex.nl/Aandeel-Koers/244002/AMG-C...
Hernia
0
Wierda zij dit al in BusinessClass. De overname blokkade was er af en dat Overheid heeft een minderheid en ze hebben in een notulen gezegd dat ze van het hele belang af willen. 1+1=2. Wierda heeft gelijk gehad.
MOEdig Voorwaarts
0
Het kan snel gaan.

Een tijdje geleden wilden ze juist Commerzbank nog gebruiken om de ellende bij Deutsche Bank te verdunnen.

Tenzij de doos van Pandora al volledig is uitgepakt, zou mijn voorkeur als NL Staatsburger overigens uitgaan naar een andere, historisch gezien meer solide overnemende partij (BNP bijvoorbeeld en dan een naamswijziging in Banque National de Pays-Bas ;-)).

Helaas overigens maar een kleine (indirecte) positie in ABN.
Mister-V
0
Ik vrees ook dat dit meer fantasie is als werkelijkheid daar DB een half jaar geleden op `default` stond. Waar moeten ze het geld vandaan halen? Een aandelen transactie van DB zit er ook niet in op basis van 450 Mln versus Abn Marketcap 13.100 mln, kortom heel veel fantasie....
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.