PostNL waarschuwt voor tegenvallende cijfers

Door ABM Financial News op 26 januari 2024 07:28 | Views: 9.535

PostNL waarschuwt voor tegenvallende cijfers
Beeld: PostNL

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft vrijdag een waarschuwing afgegeven.

De genormaliseerde EBIT kwam in 2023 uit op circa 92 miljoen euro. "Dat is conform onze aanvankelijke verwachtingen, maar lager dan het laatst gepubliceerde vooruitzicht", aldus CEO Herna Verhagen. Voor 2023 werd door PostNL een genormaliseerde EBIT verwacht van 100 tot 130 miljoen euro.

Daarentegen lag de kasstroom met 52 miljoen euro "ruim boven de verwachtingen", aldus de topvrouw.

Volgens haar bleven de marktomstandigheden in het vierde kwartaal "volatiel".

"Hoewel het pakkettenvolume toenam, hebben we minder pakketten bezorgd dan we hadden verwacht. Tegelijkertijd hadden we al kosten gemaakt om op maximale capaciteit te kunnen opereren. De volumes van internationale klanten stegen wederom, maar de binnenlandse volumes bleven achter. De hoeveelheid post bleef daarentegen redelijk overeind. Zowel bij Pakketten als bij Mail in Nederland was de verschuiving van de mix minder gunstig", aldus Verhagen. 

Ook wees de CEO op het hoge ziekteverzuim, dat een punt van zorg blijft bij het postbedrijf. 

In het vierde kwartaal boekte PostNL een omzet van 889 miljoen euro, 6 miljoen euro meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De genormaliseerde EBIT kwam uit op 77 miljoen euro, tegen 60 miljoen euro in dezelfde periode in 2022.

De pakketvolumes stegen met 0,9 procent, maar daalden bij Mail met 1,9 procent in Nederland. Deze relatief beperkte daling was te danken aan de verkiezingspost en een sterk piekseizoen.

Op 26 februari komt PostNL met de volledige cijfers.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

12 Posts
Jason Voorhees
1
Zelfs van dit piepkleine koersje kan dus nog wel wat af, tja I rest my case, gewoon een redelijk mislukt bedrijf wat resultaten betreft, maar een prima plek om duizenden mensen aan het werk te houden, dat is ook wat waard.
KAKO
5
Het blijft bizar dat mevrouw Verhagen blijft zitten. Pure arrogantie en ego. Niemand krijgt het voor elkaar om zoveel jaar ondermaats te presteren en toch te blijven zitten. Bijna narcistische trekjes… Zou me niks verbazen als er ook sprake is van een angstcultuur binnen de bovenste laag.
MOEdig Voorwaarts
4
Herna zet haar onovertroffen trackrecord (van teleurstellingen) inderdaad knap voort!

Ik heb ooit nog wel eens gedacht dat het hier om een "normaal" bedrijf ging, gericht op winstgevendheid, maar ik heb dat idee gelukkig al lang geleden los gelaten, onder het motto "zolang Herna de scepter zwaait, heb ik hier niets te zoeken!";-)
Douwes
3
Verhagen MOET weg. Het kan toch niet zo zijn dat de AvA haar niet afstraft voor het wanbeleid van de afgelopen jaren. Totaal incompetent.
eu-forist
3
Pas op dit bericht bevat en mening!
Tijd voor een nieuwe directie die een schrikbewind naar personeel hanteert. Aandeelhouders zal het niet lukken misschien een optie nu de CAO onderhandelingen beginnen om dat ALLE bezorgers toch maar eens te gaan echt totaal te gaan staken en dat directie het maar zelf gaat rondbrengen. Geld wordt verbrast aan zonnepanelen, elektrische bussen , grote sorteercentra , grote sorteermachines , reorganisaties, nieuw hoofdkantoor Den Haag (dicht bij politieke vrienden die deze directie vele male uit de str*nt heeft getrokken ). Dit brengt alles niets op nul komma nada. Ten nadele van personeel en aandeelhouders. Puur uit eigenbelang van ceo die 125 maal meer verdient met haar parttime functie dan de bezorgers die jij en ik dagelijks door de wijken zien ploeteren .
poost
2
En dan nog het gore lef hebben om een wielerploeg te gaan sponsoren, zodat zij en haar vriendjes lekker in de volgauto kunnen zitten tijdens bv de tour de france.
Erik9400
2
Gaston Lagaffe
1
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 26 januari 2024 08:11:

Herna zet haar onovertroffen trackrecord (van teleurstellingen) inderdaad knap voort!

Ik heb ooit nog wel eens gedacht dat het hier om een "normaal" bedrijf ging, gericht op winstgevendheid, maar ik heb dat idee gelukkig al lang geleden los gelaten, onder het motto "zolang Herna de scepter zwaait, heb ik hier niets te zoeken!";-)
PostNL is een beursgenoteerde sociale werkplaats. Op zich niets mis mee. Het heeft niets met ondernemen, marges, winst te maken maar met tewerkstelling. Zolang je dit weet is er eigenlijk niets aan de hand. Prima aandeel om short op te gaan (mits de koers boven de € 2,50 staat). Heb me er in het verleden behoorlijk in verdiept maar het is zoals een Engelse IB-er beschreef ' uninvestable' .
tmaster
1
"Hoewel het pakkettenvolume toenam, hebben we minder pakketten bezorgd dan we hadden verwacht. Tegelijkertijd hadden we al kosten gemaakt om op maximale capaciteit te kunnen opereren."
Dan kun je dus na tientallen jaren ervaring dus nog steeds de markt niet 'lezen' Wat voor prutsers werken daar dan joh?
Dit is puur vooruit kunnen kijken, snel kunnen anticiperen op veranderende marktomstandigheden maar dat lukt ze dus niet. Dan ben je gewoon een amateur die maar wat doet.
Opzouten Herna. Op eigen kracht kom je er in nog geen 100 jaar.
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.