Weer rode cijfers bij TomTom verwacht

Door ABM Financial News op 31 januari 2024 10:25 | Views: 5.334

Weer rode cijfers bij TomTom verwacht
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Tom Tom heeft in het vierde kwartaal de omzet niet echt weten op te voeren en eindigde zo opnieuw in de rode cijfers. Dat bleek uit een analistenconsensus die werd opgesteld door de navigatiespecialist zelf.

Het lijkt erop dat vooral de oplopende kosten de resultaten drukten.

De analisten rekenen gemiddeld op een kwartaalomzet van 144 miljoen euro. Daar zou het onderdeel Location Technology 124 miljoen euro aan bijdragen. De consumententak was afgelopen kwartaal vermoedelijk goed voor 20 miljoen euro omzet.

De analisten voorzien verder een negatief operationeel resultaat (EBIT) van 12 miljoen euro. Netto leed TomTom naar verwachting 9 miljoen euro verlies.

In het vierde kwartaal van 2022 boekte TomTom een omzet van 139 miljoen euro, een EBIT van 4,5 miljoen euro negatief en een verlies van 8,8 miljoen euro.

En ook in het derde kwartaal van dit jaar waren er rode cijfers. Netto kwam het verlies in het derde kwartaal  uit op 7,9 miljoen euro, bij een omzet van 144,1 miljoen euro.

Met een verwachte vrije kasstroom van rond de 0 euro zou TomTom aan het einde van het vierde kwartaal volgens de analisten nog 311 miljoen euro in kas hebben.

Verwachtingen

Voor 2023 gaat TomTom sinds de halfjaarcijfers uit van een omzet van 570 tot 600 miljoen euro. In de 2022 werd er nog 536 miljoen euro gerealiseerd 

Aan deze omzet zou Location Technology volgens TomTom 480 tot 505 miljoen euro bijdragen. 

Analisten rekenen gemiddeld op een jaaromzet van 586 miljoen euro omzet en een nettoverlies van 19 miljoen euro.

Daarnaast mikt TomTom op een vrije kasstroom van circa 5 procent van de omzet. Analisten gaan ook uit van 5 procent.

Lange termijn

TomTom heeft als doelstelling om in 2025 een omzet van 600 miljoen euro met Location Technology te realiseren. De vrije kasstroom moet dan op 10 procent van de groepsomzet uitkomen. 

Analisten rekenen voor volgend jaar gemiddeld op een groepsomzet van 653 miljoen euro in 2025, met een bijdrage van locatietechnologie van 577 miljoen euro. Het rendement op de vrije kasstroom zal volgens hen uitkomen op 7 procent. 

TomTom opent vrijdag voorbeurs de boeken. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.