Galapagos rondt Jyseleca-transactie af

Door ABM Financial News op 1 februari 2024 06:48 | Views: 4.045

Galapagos rondt Jyseleca-transactie af
Beeld: iStock

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft aangekondigd dat de transactie om haar Jyseleca-activiteiten over te dragen aan Alfasigma succesvol is afgerond. Dit meldde het biotechtbedrijf woensdagavond.

Zoals eerder aangekondigd, omvat de overdracht de volledige Jyseleca-activiteiten, inclusief de Europese en Britse markttoelatingen en de commerciële, medische en ontwikkelingsactiviteiten voor Jyseleca.

Galapagos zal een vooruitbetaling van 50 miljoen euro ontvangen, potentiële omzetgerelateerde mijlpaalbetalingen van in totaal 120 miljoen euro en 5 tot 15 procent aan royalty's op de Europese verkopen. 

Galapagos zal tot 40 miljoen euro bijdragen aan Alfasigma tegen juni 2025 voor Jyseleca gerelateerde ontwikkelingsactiviteiten.

Galapagos verwacht substantiële besparingen tussen de 150 miljoen en 200 miljoen euro te realiseren door de transactie.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.