Berenberg verhoogt koersdoel AkzoNobel

Door ABM Financial News op 27 februari 2024 08:26 | Views: 4.348

Berenberg verhoogt koersdoel AkzoNobel
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor AkzoNobel verhoogd van 83,00 euro naar 87,00 euro, bij handhaving van de koopaanbeveling. Dit bleek uit een rapport van analist Aron Ceccarelli.

"Te hard afgestraft", concludeerde analist Ceccarelli naar aanleiding van de koersdaling van het aandeel sinds de cijferrapportage op 7 februari.

Die cijfers waren conform de verwachting en de middellange termijn doelstellingen vielen hoger uit dan verwacht, aldus de analist, die ook benadrukte dat de huidige ontwikkelingen op de grondstoffen- en valutamarkten voor rugwind zorgen. 

Deze ontwikkelingen waren aanleiding voor Ceccarelli om de verwachting voor de aangepaste EBITDA voor 2024 opwaarts bij te stellen naar 1,61 miljard euro

Berenberg wees ook op de marktreactie op de cijfers van de Amerikaanse sectorgenoot PPG, die een stuk ingetogener was, ondanks dat de cijfers van PPG en AkzoNobel onderliggend vergelijkbaar waren. 

Het aandeel AkzoNobel sloot maandag in Amsterdam bijna drie procent lager op 66,60 euro.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.