Tencent verdubbelt inkoopprogramma eigen aandelen

Door ABM Financial News op 20 maart 2024 11:19 | Views: 5.190

Tencent verdubbelt inkoopprogramma eigen aandelen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Tencent heeft het inkoopprogramma van eigen aandelen ruimschoots verdubbeld. Dit maakte het Chinese techbedrijf, waarin het in Amsterdam genoteerde Prosus een groot belang heeft, woensdag bekend.

Het programma, dat in 2023 een waarde had van 49 miljard Hongkong dollar, zal dit jaar worden opgeschroefd tot meer dan 100 miljard dollar, zo maakte Tencent bekend bij de publicatie van jaarcijfers. 

Ook werd woensdag het dividend met 42 procent verhoogd tot 3,40 Hongkong dollar per aandeel. Dat was 2,40 dollar per aandeel over 2022. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
RoyS
0
En nu maar hopen dat Prosus dit opgehoogde dividend gaat gebruiken om het eigen inkoop programma ook op te voeren in plaats van domme aankopen te doen...
Pantas
0
Wordt gebruikt als bonus voor bestuurders, gaat echt niks van naar de aandeelhouders.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.