Heijmans tekent raamcontract met Gasunie

Door ABM Financial News op 15 april 2024 08:33 | Views: 6.610

Heijmans tekent raamcontract met Gasunie
Beeld: Heijmans

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans tekent maandag samen met vijf partners een raamcontract met Gasunie voor het onderhoud en beheer van het aardgasleidingennetwerk en de aanleg van nieuwe leidingen voor waterstof, groen gas en CO2. Dat maakte het bouwbedrijf maandag voorbeurs bekend.

De overeenkomst met de zes partijen betreft maximaal 4 miljard euro aan investeringen gedurende een periode van tien jaar. Het gaat om een raamovereenkomst en daarom kan Heijmans nog niet zeggen welke omzet het zal realiseren.

Heijmans, dat al eerder soortgelijke samenwerkingen aanging met TenneT op het gebied van hoogspanning en Vitens op het gebied van water, wil een voortrekkersrol spelen in de duurzame transitie.

"Nederland loopt vast op grote maatschappelijke vraagstukken. Deze complexe uitdagingen vragen om regie en verbinding", aldus directievoorzitter Bart Smolders van Heijmans Infra.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.