Beursblik: ING verhoogt koersdoel Fugro

Door ABM Financial News op 17 april 2024 09:55 | Views: 6.540

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Fugro
Beeld: Fugro

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor Fugro verhoogd van 22,00 naar 28,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Quirijn Mulder.

Hoewel het aandeel Fugro in de afgelopen twee maanden met 45 procent is gestegen, blijft het aandeel aantrekkelijk, concludeerde Mulder. De analist verwacht dat de omzet in 2024 zal blijven groeien, maar wel minder dan de omzetgroei van 28 procent in 2023. Dit ondersteunt de winstgevendheid van het bedrijf, in combinatie met een sterke uitvoering en een blijvende toegevoegde waarde van zijn diensten, aldus Mulder.

ING is optimistisch en voorziet voor de periode 2024 tot en met 2026 een dubbelcijferige groei. "Naar onze mening is een omzet van 3,0 tot 3,5 miljard euro met een EBIT-marge van 11 tot 15 procent in 2027 met gemak te realiseren", zei Mulder.

Daarbij heeft Fugro volgens de analist de wind mee in de voor het concern relevante markten, zoals de offshore windmarkt, die sterk blijft. Daarnaast blijft Fugro aan de verbetering van zijn prestaties werken, aldus Mulder.

"De prestaties zijn goed en het bedrijf staat op nummer 1 in aantrekkelijke en snelgroeiende markten", concludeerde ING, dat Fugro op zijn Benelux Favorietenlijst heeft staan.

Het aandeel Fugro noteerde woensdag 1,1 procent hoger op 23,56 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Wereldhave
0
Eerder gaf ING een verkoopadvies voor het aandeel Fugro rond een koers van 10 euro.
mvdp
3
Dat moet dan echt járen geleden zijn.

Flauw, dat je met zo'n (tendentieuze) opmerking er niet even bij zet wanneer dat dan geweest is.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.