Pharming vervangt converteerbare lening

Door ABM Financial News op 18 april 2024 08:29 | Views: 17.308

Pharming vervangt converteerbare lening
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Pharming geeft 100 miljoen euro aan converteerbare obligaties uit en wil de uitstaande 125 miljoen euro aan converteerbare obligaties terugkopen, die volgend jaar aflopen. Dat maakte het biotechbedrijf donderdagochtend bekend.

De nieuwe obligaties lopen af in 2029 en zijn converteerbaar in gewone aandelen Pharming. Ze krijgen een couponrente van 4,50 procent. De initiële conversieprijs zal naar verwachting 32,5 tot 42,5 procent hoger zijn dan het gewogen gemiddelde tussen de aandelenkoers op het moment van introductie en de prijsbepaling van het aanbod.

De oude obligaties, uitgegeven in januari 2020, hebben een couponrente van 3,00 procent en lopen af in 2025. Pharming nodigt obligatiehouders uit deze stukken aan te bieden.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

6 Posts
Orchidee
1
quote:

€URO-Trader schreef op 18 april 2024 08:58:

Mooie ruil bezien de gestegen rente. Dat biedt vertrouwen.
Ja, dat is goed te zien aan de koers vandaag. Volop vertrouwen inderdaad.
triblax
0
Ik volg dit aandeel al vrij lang. Ze kunnen wel 200 mln in kas hebben, maar voor mij de belangrijkste reden dat ik nog steeds geen aandelen in dit bedrijf heb, is dat ze zo ontzettend veel aandelen hebben uitstaan. Namelijk meer als 670 mln. Dat kun je wel een paar mln winst maken, maar per aandeel is dit toch maar heel weinig.
charlieb
1
Pharming is een triest aandeel...al jaren zo...houdt al jaren de aandeelhouders voor de gek, en maar aandelen bijdrukken, t houdt niet op....lijkt wel op de schuldenberg bij de yankees..!!
Charlie
JelkeH
2
quote:

charlieb schreef op 18 april 2024 12:13:

Pharming is een triest aandeel...al jaren zo...houdt al jaren de aandeelhouders voor de gek, en maar aandelen bijdrukken, t houdt niet op....lijkt wel op de schuldenberg bij de yankees..!!
Charlie
Ze geven 100 miljoen convert. aandelen uit en kopen 125 miljoen convert aandelen terug die tot volgend jaar lopen. Als ik het goed begrijp zijn dat dan toch 25 miljoen minder aandelen en worden er geen extra aandelen uitgegeven? Wel balen dat de koers onderuit gaat.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.