Lagere winst ArcelorMittal verwacht

Door ABM Financial News op 1 mei 2024 10:04 | Views: 4.179

Lagere winst ArcelorMittal verwacht
Beeld: ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft in het eerste kwartaal vermoedelijk een vlakke EBITDA gerealiseerd, terwijl de winst fors onder druk stond. Dit bleek uit de consensus van Visible Alpha, waar zes analisten aan bijdroegen.

De EBITDA zal volgens analisten uitkomen op 1,81 miljard dollar en dat verhoudt zich tot 1,82 miljard dollar die over het eerste kwartaal van 2023 werd gerealiseerd.

De nettowinst daalt naar verwachting van krap 1,1 miljard naar 733 miljoen dollar, terwijl de winst per aandeel in de verwachting van analisten uitkomt op 0,91 dollar tegen 1,28 dollar een jaar eerder.

Deutsche Bank stelde dat het vraagherstel in veel kernmarkten aan de matige kant blijft, terwijl de Chinese macrocijfers zwak zijn en op de staalmarkt blijven drukken. Als gevolg verlaagde de bank recent het advies voor ArcelorMittal van Kopen naar Houden.

ArcelorMittal sloot dinsdag op 23,59 euro. Op donderdag komt de staalreus met cijfers.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor deBeurs.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.